The Archive forum for www.Staffs-VW.co.uk
Please use www.staffs-vw.co.uk for the NEW FORUM as this forum is now locked and you will only be able to view not post.



THIS SITE IS LOCKED FOR VIEWING ONLY - Please go to www.staffs-vw.co.uk for the NEW Forum
 
HomeHome  RegisterRegister  Log inLog in  
::CHECK OUT THE NEW FORUM - WWW.STAFFS-VW.CO.UK - JOIN UP NOW  - WWW.STAFFS-VW.CO.UK  - JOIN UP NOW  - WWW.STAFFS-VW.CO.UK  - JOIN UP NOW  WWW.STAFFS-VW.CO.UK  - JOIN UP NOW  WWW.STAFFS-VW.CO.UK  - JOIN UP NOW  - WWW.STAFFS-VW.CO.UK  - WWW.STAFFS-VW.CO.UK  - JOIN UP NOW  - WWW.STAFFS-VW.CO.UK -  JOIN UP NOW  ::

Share | 
 

 Cold 20VT

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
DaveMK3
Mod
avatar

Posts : 776
Join date : 2009-07-20

http://www.staffsvw.co.uk
PostSubject: Cold 20VT Tue Dec 08, 2009 3:59 pm

Anyone shed any light on this.

When i nipped out to pick my bro up from college, the engine coughed and spluttered abit, bus was still on choke as my dad described it. Went once the engine came off choke.

Is this anyhting be concerned about?
Back to top Go down
The Dave
Banned


Posts : 276
Join date : 2009-09-13

PostSubject: Re: Cold 20VT Tue Dec 08, 2009 8:47 pm

Coilpacks
Spark plugs
Fuel filter/fuel pump
Back to top Go down
copie
staffs.V.duber


Posts : 204
Join date : 2009-08-08

PostSubject: Re: Cold 20VT Tue Dec 15, 2009 5:30 pm

mine does this, i know there is a sensor that controls fuelling but dont know how to test it
Back to top Go down
Jon
.
avatar

Posts : 7423
Join date : 2009-06-17

http://www.staffs-vw.co.uk
PostSubject: Re: Cold 20VT Tue Dec 15, 2009 5:56 pm

sounds like a dirty plug or something..

_________________
Need a Photographer? Click here
Back to top Go down
wrighty
.
avatar

Posts : 4314
Join date : 2009-07-20

http://www.staffs-vw.co.uk
PostSubject: Re: Cold 20VT Tue Dec 15, 2009 6:47 pm

does it happen all the time the bettle does this when its cold then after a few minutes its fine again my polo ticked over a little high wehen cold when it warmed up it ran smooth as anything
Back to top Go down
Monkey boy
staffs.V.duber


Posts : 366
Join date : 2009-08-15

PostSubject: Re: Cold 20VT Wed Dec 16, 2009 9:00 pm

Clean your MAF should sort this as it's when the air pump is runnig. Octy did the same until i cleaned the MAF.
Back to top Go down
cctuning
Junior Poster


Posts : 27
Join date : 2010-01-26

PostSubject: Re: Cold 20VT Thu Feb 04, 2010 10:13 am

Coolant temp sensor will be faulty, you have probably got the black one fitted, go to VW and order the green one.
If you can get it scanned for DTC's you might see the code in either engine or instrument. If not check the data from cold.

The coolant sensor gives a signal to the ECU to tell it how hot or cold the engine is and in turn will give it more fuel on start up.

Some times they will cause the car not to start if this happens just disconnect and it will start.

Any problems or you would like me to run a test let me know.

Chris
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Cold 20VT

Back to top Go down
 

Cold 20VT

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
The Archive forum for www.Staffs-VW.co.uk :: The Garage :: Technical Info... :: Accelerating & Braking-